Vrei ca articolele din blogul tau sa fie citite, nu-i asa?

Mai mult, iti doresti sa te ajute in mod real sa iti indeplinesti obiectivul – fie ca vrei sa obtii mai multi oameni interesati, vrei ca acestia sa capete incredere in tine si brandul tau sau vrei sa le vinzi ceva.

Uite, inteleg asta.

Insa in spatele unui super articol de succes, sta un intreg proces. Care e acesta si de ce functioneaza?

Afli in articolul si video-ul pe care ti le-am pregatit.

Astazi vreau sa iti dau cateva ponturi despre cum sa ai un super articol pe blog si cum sa il promovezi pentru a genera cat mai mult trafic, cat mai mult impact si a genera awareness in zona pe care tu ai targetat-o cu acel articol.

Aceste ponturi se aplica pentru orice articol scris de tine dar inainte sa incepem vreau sa iti spun ca acesta are un impact mai mare atunci cand faci un articol de valoare.

Sfat! Daca preferi sa consumi continutul video, ti-am pregatit unul pe acest subiect si il poti urmari in continuare.

Ce inseamna un articol de valoare:

  • cand ai peste 2000-2500 de cuvinte
  • cand continutul din articolul tau este bine structurat – are introducere, cuprins si incheiere
  • ai butoane de call-to-action
  • include mai multe tipuri de continut – text, continut video (folosesti embedded de la producatori, de la reclame etc.), imagini unice, fisiere media de tip Slideshare, fisiere audio.

Important e ca atunci cand cititorul ajunge pe site-ul tau sa aiba mai multe metode de a digera continutul, sa-i atragi atentia, sa-l faci scanabil cat mai placut.

In acelasi timp, Google va vedea diversitate de continut pe site-ul tau. Tine cont, continutul lung este intotdeauna mai bine pozitionat in rezultatele cautarilor. Cu cat este mai lung, mai placut de consumat, cu atat mai sus vei aparea si pe cuvintele cheie respective in Google.

Dar cel mai important e sa constientizezi faptul ca, in primul rand, faci articole pentru utilizator.

Nu uita ca tot efortul tau de marketing, toate energia si tot bugetul pe care tu il investesti in aceste articole trebuie sa aduca clienti.

Motiv pentru care in articole trebuie:

  • sa pui si link-uri spre alte articole, spre produse, categorii de produse;
  • sa folosesti butonul de cumparaturi Gomag – sa le dai oamenilor posibilitatea sa cumpere rapid;
  • sa folosesti optiunea de social share;
  • sa folosesti popup-uri sau alte tool-uri de lead generation pentru a transforma utilizatorii in contacte, in clienti.

Revenind la partea de promovare, e nevoie sa fii pregatit, sa ai o baza asa cum ti-am spus mai sus. Daca tot il promovezi, sa stii ce se poate intampla.

Facebook

Promovezi articolul pe pagina ta de Facebook. Important e sa ai o imagine atractiva, cu putin text pe imagine si sa ii dai un mesaj de call-to-action sa citeasca lumea articolul. Ar fi indicat sa ai si fete umane in imagine pentru ca vizual atrage atentia mai rapid si invita oamenii sa dea click, sa citeasca.

Dupa care, daca esti pe cateva grupuri relevante si ai un articol interesant, un studiu de caz, o noutate, poti sa il distribui si acolo. NU pe toate grupurile – nu te incurajez sa faci spam – ci doar in locurile in care poti aduce valoare.

Newsletter

Trimite articolul pe newsletter, catre baza ta de lead-uri. Oamenii acestia au deja incredere in tine, te cunosc si si-au dat acceptul pentru a primi astfel de mesaje. Prin urmare, e mai usor sa ii convingi sa intre pe site si sa consume continutul.

impact-newsletter

Citeste si: Cum sa vinzi produse pe blog

Instagram

Daca ai un cont pe Instagram, iti recomand sa il promovezi si acolo. Da, momentan nu poti sa pui link-uri pe Instagram dar poti sa il afisezi in bio sau poti sa publici imaginea articolului. Da-i share, folosesti hashtag-uri relevante – maximum 5, fa postarea cu imaginea, completeaza cu o descriere atragatoare si invita oamenii sa dea click pe link-ul din bio.

instagram-link

De asemenea, poti folosi acest artificiu si cu Instagram Story / Facebook Story, il poti promova chiar si pe profilul tau personal de Facebook, cu un bitly, de exemplu.

Slideshare

Atunci cand ai foarte multe incredere in continutul tau, ca va ajuta oamenii si le va face viata mai buna intr-un fel sau altul, iti recomand sa faci slide-uri cu cateva idei despre ce ai scris in el si sa il publici pe SlideShare.

De pe SlideShare poti trimite un link spre tine. In plus, poti sa folosesti platforma drept un hub de informare – te ajuta la brand protection si te asigur ca sunt foarte putini cei care se folosesc de SlideShare pentru a trimite trafic spre business-ul lor.

Video

Poti sa transformi articolul si intr-un video. Apoi, dupa ce il publici pe Facebook sau YouTube, poti afisa mai multe link-uri spre articole relevante, spre cel mai bun articol al tau sau spre cea mai buna oferta / landing page

Revenind la Facebook, la un moment dat, noi faceam video-uri pentru promovarea articolelor. Pentru ca video-ul, din cifrele noastre si statisticile generale, are cea mai buna rata de consum pe Facebook si este cel mai ieftin de promovat.

In plus, poti crea liste de remarketing – stii cine a consumat video pe un subiect, pe categorie si revii cu campanii care sa impinga oamenii mai departe in palnia de vanzari spre conversie si vanzare.

Desigur, poti promova articolul si prin reclame PPC, influencer marketing, afiliati – insa ceea ce tocmai ti-am recomandat te ajuta la inceput de drum, cand bugetul pentru marketing este destul de restrans.

Spune-mi ce parere ai despre aceste modalitati de promovare si daca ai alte idei pe care vrei sa le impartasesti cu ceilalti colegi din comunitatea noastra. Hai sa povestim in comentarii 🙂 .

Cosmin Daraban

Comments

comments