Inca pentru multi, serviciile SEO sunt o mare bula magica necunoscuta, despre care au auzit multe lucruri bune si mai putin bune, stiu ca au neaparat nevoie de ele pentru un business online, dar decizia de a alege un furnizor serios pare a fi o adevarata provocare de cele mai multe ori.
Daca ai citit articolele din trecut despre SEO ai vazut ca treburile sunt destul de clare, acest serviciu fiind practic unul destul de tehnic, in care ai nevoie de cunostinte legate de fenomenul in sine, sa fii mereu la curent cu noutatile si cel mai important aspect, sa lucrezi corect din acest punct de vedere. Da, rezultatele bune apar ceva mai tarziu atunci cand nu se apeleaza la diferite „smecherii„, dar sigur eviti efectele negative si anume penalizarile venite de la Google.
Lucruri Corecte In SEO
Mai departe poti sa citesti pareri personale despre acest subiect pe care le poti confrunta cu cele stiute si auzite de tine din alte parti, decizia de a filtra informatia corecta fiind tot la tine.
Optimizarea on site – din punctul meu de vedere este cel mai important lucru, fiind totodata spatiu unde ai maxim acces si unde poti face lucrurile 100% corect din punct de vedere al optimizarii SEO on site.
Ce presupune acest lucru mai exact ? Posibil sa ma repet, dar merita : pornind de la optimizarea de meta title, meta description, optimizarea imaginilor din site, a continutului, adresei url pentru un anumit cuvant cheie sau grupuri de cuvinte si neaparat optimizarea paginii si a intregului site pentru o incarcare rapida.
Practic aici sunt elementele analizate de auditul nostru seo despre care am scris cateva cuvinte aici.
Optimizarea continutului unui site este obligatorie, fara informatii text relevante produsului sau serviciului pe care vrei sa-l vinzi, motoarele de cautare nu au ce indexa, iar cei care ajung la tine in site, posibili clienti, nu gasesc suficienta informatie care sa le transfere increderea necesara pentru a lua decizia de a cumpara ceea ce ii este prezentat.
Practic Google, dar si celelalte motoare de cautare, preiau informatiile unui site din codul sursa al acestuia, care in mod normal trebuie corect optimizat.
Sfat util: atunci cand adaugi continut intr-o pagina web si ai la dispozitie un editor text, evita boldarea in exces a diferitelor cuvinte sau paragrafe, cu atat mai mult colorarea acestora, pentru ca in mod direct aceste afisari genereaza foarte mult cod sursa in spatele acelei pagini, care poate atrage dupa sine un timp mai mare de incarcare si chiar o experienta mai putin placuta vizitatorilor.
Chiar daca Google a facut modificari majore in afisarea imaginilor in rezultatele sale, iar siteurile au pierdut trafic din acesta cauza, e important ca imaginile folosite in site sa aiba ca denumire, numele produsului ex: nume_produs.jpg sau nume_produs_culoare.jpg, dar si atributul „alt”.
Optimizarea corecta a unei pagini, prin folosirea cuvintelor cheie si sinonime ale acestora in partea de metas, continut text si continut media, ridica relevanta acelei pagini pentru respectivele interograri.
Un site de prezentare poate fi usor analizat si cu auditul SilkWEB , care poate arata si problemele generale ale unui magazin online cu mii de produse. Dupa cum ai vazut in articolul SEO Tools si Interpretarea Datelor , pentru a identificare erorile tehnice de SEO pentru un site mare, folosim aplicatii profesionale ( MOZ, ex SEOmoz).

avertizari moz
Strategia De Link Building
Daca pana acum, tu ca si proprietar de site, ai deplin control asupra lucrurilor, mai departe pot spune ca lucrurile se complica putin.
Un subiect destul de aprins azi si anume, strategia de link building, are efecte semnificative in buna pozitionare a unui site in rezultatele motoarelor de cautare. Practic dupa ce un site este populat si optimizat, acesta trebuie si promovat, altfel n-ai nicio sansa ca Google sa-ti afiseze site-ul in fata altora, doar pentru ca asa vrei tu.
Intr-un alt articol am spus ca partea de link building din SEO trebuie sa asigure legatura ta cu internetul , deci acest proces merge mana in mana cu strategia ta de comunicare digitala, iar comunicarea se face spre clienti si viitorii tai clienti, nu spre botii motoarelor de cautare care se traduc prin SPAM si au ca efect penalizarea site-ului.
Stii ca in general cand analizezi concurenta, dupa ce arunci o privire de ansamblu peste respectivul site, verifici profilul de link-uri pentru indentificarea patternului de promovare, dar aici iar intram intr-o zona mai tehnica de care trebuie sa tina cont cei care iti asugra acest serviciu.
Tu, ca proprietar de site, trebuie sa te asiguri doar ca ceea ce se face pentru tine este corect si etic din acest punct de vedere, ca link-urile spre proiectul tau provin din pagini cu continut in limba romana, ca sunt dintr-un continut relevant cu subiectul tau, ca nu sunt directoare web, care acum dauneaza grav unui profil de linkuri.
Pentru ca tot vorbim de transparenta serviciilor SEO oferite clientilor, de scurt timp in MintMetrics am inceput sa afisam intr-un mod usor de inteles, informatii legate de back link-uri spre propriul site. In plus, fata de acest grafic al evolutiei campaniei, clientii SilkWEB care au acces la cont, vad si informatii legate de ip-urile unde sunt hostate site-urile, unde sunt link-urile postate, adresele url ale acestora, ancorele folosite si paginile din site care sunt promovate.
Partea de rapoarte lunare asupra serviciilor SEO este cumulata tot in acest cont, unde clientii pot urmarii 24/7 evolutia site-ului, a pozitiilor cuvintelor cheie in Google, a traficului, a activitatii din Facebook, dar si informatii legate de concurenta.
Strategiile de SEO sunt diferite de la o agentia la alta, unele azi merg maine atrag penalizari, ideea este ca totul trebuie facut cu maxima atentie, iar noi incercam sa fim cat se poate de transparenti in fata clientilor pentru intregul proces de optimizare si promovare al unui site.
Curs SEO Online pentru Incepatori Medii si Avansati – Profita Acum
Citeste despre:
- Concurs pe Facebook – Sfaturi si idei pentru o strategie de succes - aprilie 22, 2019
- Mituri despre SEO, Optimizare si Link Building - martie 20, 2019
- Cum atragi backlink-uri tari pe nisele „plictisitoare” - februarie 19, 2019