Clasarea in topul rezultatelor de cautare din Google este o prioritate pentru majoritatea oamenilor din marketing. Cererea pentru SEO a crescut foarte mult in ultimii ani. Majoritatea marketerilor probabil stiu ce este SEO, dar vor sa stie secretele pentru obținerea unor clasamente mai mari in rezultatele cautarii.

In prezent, SEO este printre cel mai cautat subiect pentru oamenii din lumea marketing-ului. Daca vei cauta diferite sfaturi despre optimizare sau SEO te vei trezi cu o multime de pareri si articole legate de acest subiect, dar din pacate multe dintre acestea sunt niste conceptii gresite sau pur si simplu doar niste mituri SEO.

Mai jos am expus cateva dintre cele mai comune mituri SEO pe care le-am intalnit.

Mit 1 – SEO trebuie facut doar o singura data

SEO Este un proces fara sfarsit care implica planificare, strategii multiple si timp. Trebuie intotdeauna sa te gandesti la actualizarea continutului si a paginilor din site si din Blog, deoarece motoarele de cautare isi actualizeaza algoritmii constant iar pe masura ce timpul trece, continutul tau devine irelevant, asa ca, continua sa iti actualizezi  continutul.

Nu trebuie sa uiti ca actualizarea algoritmilor te poate afecta din punct de vedere SEO – algoritmii motoarelor de cautare se pot schimba uneori drastic. Google a produs multi algoritmi care continua sa creasca in timp, pentru a oferi utilizatorilor cea mai buna experienta posibila. Fiecare algoritm vine cu un set de reguli pe care trebuie sa le respecti, asa ca nu uita sa verifici aceste actualizari ale algoritmului.

Citeste si: Cum Sa Faci SEO si Sa Obtii Rezultate Mai Rapid

Mit 2 – SEO nu este costisitor

Acest mit este absolut gresit deoarece SEO nu este nici ieftin, nici usor. SEO este un proces complicat si in curs de desfasurare care necesita mult timp si bani pentru a-ti pozitiona paginile din site intr-un clasament inalt.

In acest proces, trebuie sa concurezi cu mai multe companii din nisa pentru a mentine clasamentul in Google. Competitorii tai incearca de asemenea sa se pozitioneze pentru acel cuvant cheie la fel de mult ca tine si probabil unii din ei sunt dispusi sa cheltuiasca mai mult pentru a ajunge acolo. De multe ori am auzit “am facut 3 luni SEO si nu m-a ajutat cu nimic, traficul nu a crescut iar conversiile au ramas la fel’’, ei bine trebuie sa ai rabdare cu acest proces, sa iti alegi foarte bine cuvintele cheie si de asemenea sa le monitorizezi constant in fiecare luna, dupa un timp ar trebui sa iti dai seama ce cuvinte cheie performeaza mai bine pentru continutul tau si pentru nisa ta, astfel incat majoritatea continutului sa fie axat pe acele cuvinte cheie.

Astfel acest fapt este total gresit la fel ca PPC, serviciul SEO poate fi destul de costisitor, de lunga durata si vei putea vedea rezultate intr-un timp mai indelungat si doar daca este facut constant si corect.

Mit 3 – Nu ai nevoie de link-uri

crestere numar back link-uri

Probabil ai auzit si ai tot citit articole cum ca nu ai nevoie de link-uri. Dar, de fapt, link-urile sunt vitale si vor ramane unul dintre factorii de clasificare majori. Probabil este unul dintre cei care se tem de sanctiunile Google sau pur si simplu crezi ca link building-ul nu este pentru afacerea ta sau ai incercat cateva luni si nu a functionat. Aceste motive au dat nastere acestui mit.

Adevarul este ca link building este o parte extrem de importanta a strategiei tale de SEO, daca nu chiar strategia principala. Dar trebuie sa creezi legaturi reale si sa adaugi valoare continutului creat.

Daca doresti sa iti imbunataesti pozitia site-ului tau prin link-uri de calitate scazuta sau in diferite directoare, atunci cu siguranta, link building nu este pentru tine. Daca ai incercat cateva luni cum spuneam mai sus si nu ai vazut schimbari majore, tin sa-ti amintesc ca acest proces este unul indelungat spre deosebire de PPC, este un proces de lunga durata pe care ar trebui sa il faci incontinuu, nu doar cateva luni.

Asadar, creeaza o retea buna pentru construirea backlink-urilor si utilizeaza continut informativ si de calitate superioara.

Citeste si: Cum atragi backlink-uri tari pe nisele “plictisitoare”

Mit 4: HTTPS nu este important

 

Unii cred ca ai nevoie de un certificat SSL doar daca esti in ecommerce si te ocupi cu vanzarea efectiva, iar daca ai doar site-uri de prezentare protocolul HTTP este in regula, ceea ce este complet fals. Google a specificat foarte clar  ca va prefera site-urile cu prefixul HTTPS fata de ceillalti.

In plus daca folosesti browserul Chrome si accesezi un site care nu are acest certificat vei constanta ca apare un fel de atentionare care te intreaba da esti sigur ca vrei sa accesezi site-ul, aprox. 85% din utilizatori nu continua navigarea pe acel site. Din start poti pierde un procent destul de mare de potentiali clienti.

Citeste si: Viteza De Incarcare, Stabilitatea Si Securitatea: Must Have In eCommerce

Mit 5 – Imaginile nu trebuie optimizate

Pentru o lunga perioada de timp, oamenii nu dadeau mare importanta imaginilor de pe un site si evident nu se foloseau de optimizarea imaginii si folosirea alt text.

Google  nu este capabil sa citeasca imaginile de pe un site, astfel încât adăugarea de imagini  cu alt text si un nume de fisier adecvat va ajuta Google să afle despre aceea imagine.

De asemenea, prin excluderea acestor detalii, vei ignora o oportunitate pentru a-ti imbunatati vizibilitatea in rezultatele căutării. Mai mult decat atat, incearca sa utilizezi cuvinte cheie asemanatoare alt text-ul imaginii.

Mit 6 – Optimizarea pentru mobil nu conteaza prea mult

seo pentru mobile in romania

In ultimii ani, SEO-ul pentru mobil a fost principalul obiectiv al marketing-ului pentru a atrage clienti.

Aproximativ 65% dintre utilizatorii de dispozitive mobile nu iti vor recomanda afacerea in cazul in care ai  un site slab pentru dispozitive mobile si nu este responsive, adica site-ul nu este adaptat pentru acest dispozitiv.

Optimizarea mobila nu mai este de foarte mult timp doar o optiune pentru site-ul tau, ci este un pas obligatoriu.

Comapaniile care au site-uri invechite, care nu sunt responsive, se vor confrunta cu consecintele, acestia vor pierde o mare parte din potentalii clienti.

Cea mai buna modalitate de a minimiza pierderea si de a atrage vizitatori noi este de a implementa un design responsive care va imbunatati experienta vizitatoriilor tai si pentru a face navigarea pe site-ul tau cat mai intuitiva si usoara pe orice dispozitiv.

Mit 7 –  Activitatea Social Media nu afecteaza SEO

servicii social media

Este adevarat ca Google nu utilizeaza metrici, cum ar fi like-uri sau tweet-uri pentru search ranking dar pe de alta parte o activitate social media  de succes poate avea diferite efecte secundare pozitive asupra activitatilor SEO, cum ar fi distribuirea continutul in social media poate creea diferite backlink-uri si actiuni.

In cele din urma,  simplul act al mai multor influenceri care viziteaza paginile tale de social media si continutul tau,  poate duce la mai multe legaturi si schimburi ulterioare. Toate aceste efecte secundare pot spori semnificativ eforturile tale SEO.

Citeste si: Top Trenduri SEO 2019

       Procesul de SEO dupa cum ai vazut presupune timp, rabdare si o strategie buna, multe companii nu dispun de acel timp alocat tocmai pentru marketing, ei bine aici intervenim noi, consulta pagina noastra si ia o decizie potrivita pentru afacerea.

Cosmin Daraban

Comments

comments