Este aproape imposibil să creezi o strategie de digital marketing fără informații consistente despre tendințele din nişă. Și dacă te gândești că doar cantitatea de muncă depusă contează, s-ar putea să nu ajungi foarte departe.
Pentru a-ți dezvolta o metodă prin care să monetizezi comportamentul influencerilor și al consumatorilor, va trebui să te așezi comod în scaunul de la birou și să începi să monitorizezi, îndeaproape, întreaga nișă. Acesta este miracolul pieței libere, acela de a fi obligativizat cântărirea oricărui argument pe talerul avantajelor diferențiale.
Astfel, este imposibil să știi ce caracteristică unică a brandului tău va face clienții potențiali să convertească dacă nu ești la curent cu ingredientul special al tuturor celorlalți actori din piață. Mai mult, există o serie de tactici care nu sunt specifice unui brand și care pot să îmbunătățească capitalul de imagine independent de numele afacerii tale și de identitatea cu care te-ai poziționat. Haide să le trecem în revistă.
Identifică oportunități ratate
1. Istoricul Website-ului. Identitatea Din Trecut
Wayback Machine este un spațiu virtual dedicat arhivării conținutului web și prezentării lui în maniera în care arăta în oricare moment dat din trecut. Acest proiect ambițios nu este doar un instrument util comunității, având și scopuri pragmatice, precum acela de a analiza design-ul, organizarea, conținutul și structura site-urilor competiției împreună cu momentele în care s-au întâmplat modificările esențiale.
Odată cu accesul la imaginea unui site în trecut și la modificările care au fost făcute, identificarea tipurilor de îmbunătățiri pe care concurența ta a crezut că este esențial să le implementeze pentru bunul mers al afacerii devine mai facilă. Spre deosebire de accesul exclusiv curent la un website, monitorizarea evoluției lui pas cu pas va pune eforturile de marketing ale competitorilor în perspectivă.
2. Descoperă Conținutul Atemporal Al Competitorilor
Conținutul atemporal este un as în mâneca oricărui content marketer, independent de domeniu. Monitorizează conținutul care funcționează în nișă. Rata distribuirilor în social media este rezultatul unui efort sustenabil, iar articolele durabile (cele care nu sunt create în jurul unui subiect de actualitate, deci nu își pierd valabilitatea în timp) sunt cei mai buni companioni în această călătorie.
Monitorizarea ideilor care duc la crearea de conținut excepțional este benefică, chiar dacă nu urmează să folosești tehnica skyscraper, denumită inițial astfel de Brian Dean, după ce ai înțeles care este motorul care îi face pe cititori să distribuie un tip de conținut la nesfârșit.
Să presupunem că ai 4 competitori – documentarea tipurilor de posturi care par să funcționeze cel mai bine la nivel de interacțiune în social media este primul pas în îndeplinirea obiectivului de a crea conținut cu valoare și feedback similare. Poți întotdeauna porni brainstorming-ul de la ceea ce vezi implementat cu succes în jurul tău, pentru a-ți crea premisele de a posta conținut remarcabil.
Instrumentul pe care l-am folosit pentru această analiză este modulul de Vizibilitate a Conținutului.
3. Primește Notificări Prin Email Când Rank-urile Competitorilor Tăi Se Modifică
Crearea de alerte pentru a fi notificat pe loc atunci când au loc modificări relevante pentru cuvinte cheie pe care le-ai ales ca fiind importante în analiza ta, îți poate oferi un simț al plauzibilului în termeni de conținut pornind de la cuvinte cheie care funcționează în nișă. Desigur, alertele pot fi setate pentru orice cuvânt cheie și pentru orice modificări pe care ai interesul să le monitorizezi.
„Inteligența este abilitatea de a te adapta la schimbări.” Stephen Hawking
Desigur, atunci când spunem „cuvinte cheie” ne referim mai degrabă metonimic la categoria de articole realizate în spiritul unor idei specifice, documentate în profunzime și relevante pentru industrie – cuvintele cheie sunt doar instrumentul pentru măsurarea eficacității conținutului.
Deși este evident că strategia ta ar trebui să fie bazată pe obiective clare de marketing, a ști când să o ajustezi din mers pentru a corespunde și a fi asimilată de tendințele de consum este la fel de imperativ ca realizarea unui plan propriu-zis înainte de implementarea campaniei. Astfel, poți alege să îți setezi alerte în cognitiveSEO pentru orice arii de interes pe care le urmărești în monitorizarea profilului și performanței site-ului tău, inclusiv -de exemplu – modificări în statusul link-urilor.
4. Link Reclamation – Recuperează Valoarea Paginilor 404
Se alocă tot mai mult spațiu discursiv și editorial oportunitățior pe care le pierzi când nu îți monitorizezi concurența. Iată unul dintre cele mai bune exemple: există site-uri, în unele industrii, ale căror produse și servicii reprezintă cea mai mare parte a cotei de piață.
Monitorizează paginile picate ale competitorilor și contactează influenceri. Pune un link către conținutul lor și fii un bun samaritean – aceasta este o oportunitate extraordinară de networking de success și de a-ți fi linkat conținutul.
Screenshotul de mai jos a fost făcut cu Site Explorer.
Desigur, oricând este posibil, poți prezenta conținut topical, de calitate superioară similar cu tipul de conținut pe care competitorii tăi l-au avut, pentru a replica valoarea lui și a primi link-uri. Monitorizarea paginilor proprii distruse aduce o valoare consistentă în timp, în ce privește prevenirea de astfel de situații nefericite, iar Link Reclamation este un instrument gândit să corespundă nevoilor tale.
De cele mai multe ori nu există nici o diferență dacă ești owner-ul unui site care beneficiază de popularitate internațională sau dacă doar conduci o afacere locală. În ambele situații, ești egal susceptibil la a pierde link-uri valoroase, așa cum se înțelege din exemplul de mai sus. Oricâtă autoritate și reputație prezinți ca sursă, de la site-uri precum cel al Microsoft până la startup-ul pe care tocmai l-ai fondat, nu-ți poți permite să pierzi un link de calitate.
Identifică și Urmărește Punctele Slabe Ale Competitorilor
5. Monitorizează Mențiunile Din Social Media Ale Competitorilor
Monitorizarea mențiunilor din social media este colosală. Aproximativ jumătate dintre oamenii care interacționează cu branduri în social media se așteaptă să primească un răspuns în mai puțin de o oră. Promptitudinea este asociată tot mai mult cu dedicarea și reprezintă un bun mecanism de încurajare a loialității.
Desigur, natura avantajelor diferențiale face imposibilă oferirea celor mai bune servicii în social media, în lipsa monitorizării activității concurenței. Mai mult, monitorizarea mențiunilor competitorilor te ajută să răspunzi la diverse întrebări adresate lor, în cazul în care îți propui să fii mai prompt.
„Încearcă să fii imparțial și obiectiv, pe cât posibil. Nu-ți promova produsul sub nici o formă în timp ce răspunzi în social media – lasă-ți implicarea să vorbească de la sine.”
Astfel, consumatorii potențiali, care manifestă interes în nișă, vor lua seriozitatea ta ca premisă în percepția asupra brandului pe care îl deții. Deși sună ca fiind o pistă destul de slabă și greu cuantificabilă, ea convertește dacă este folosită corespunzător – transmițând ideea de responsabilitate socială asumată prin răspunsurile educative.
6. Caută și monitorizează mențiuni noi
Aceleași reguli se aplică pentru mențiunile de pe web. Oricând brandul tău reprezintă subiect de discuție pe web, se creează o oportunitate de marketing – indiferent dacă mențiunea este pozitivă sau negativă, ar trebui să reacționezi pe loc folosind BrandMentions.
În ceea ce privește concurența, perspectiva asupra aparițiilor online este o portiță către înțelegerea strategiilor de content marketing.
„Crește-ți reputația încorporând puncte strategice identificate la competitori în strategia de marketing proprie.”
Desigur, nu doar influencerii menționează branduri pe web – mare parte dintre mențiuni vor veni de la consumatori. Aceasta este, pentru tine, oportunitatea perfectă pentru a înțelege comportamentul consumatorilor într-un mediu pe care ei îl consideră familiar, cu care se simt confortabil și care, în consecință, va stimula sinceritatea.
De asemenea, monitorizarea constantă te poate ajuta să descoperi mențiuni care nu linkează către conținutul tău. Aceste oportunități de construire a profilului de backlink-uri necesită perseverență, atenție, gândire deschisă și instrumente de marketing.
Mai mult, dacă dorești să monitorizezi mențiuni web care apar pentru diferite cuvinte cheie, poți crea o alertă care să te notifice pe mail când apar update-uri, pe care le poți transforma într-o uriașă oportunitate de outreach.
7. Monitorizează Link-urile Noi Ale Competitorilor
Notificarea instantă atunci când tu și competitorii primiți link-uri noi crește șansele eforturilor de marketing de a fi dublate de know how-ul strategic cu alertele cognitiveSEO.
Monitorizarea tipului de conținut de care influencer-ii sunt interesați și pe care îl menționează în posturile lor îți permite să-ți dezvolți o strategie funcțională care poate fi actualizată în funcție de tendințele curente.
8. Cum Sa Profiti De Riscul De Penalizare Penguin A Competitorilor
Instrumentul de detectare a link-urilor nenaturale este utilizat pentru monitorizarea constantă a naturaleței profilului site-urilor, atât al tău cât și ale competitorilor.
„În afară de facilitarea detectării pericolului de penalizare din partea motorului de căutare, tool-ul este de asemenea folositor în a-ți arăta ce funcționează în industrie. Poți fie să previi, fie să îți revii după o penalizare și să monitorizezi strategiile competitorilor pentru a-ți face o idee despre performanța lor. Identificarea la timp a greșelilor te ajută să le eviți în abordările pe care le alegi.”
Abordările diferite, deși uneori foarte similare, pot avea rezultate complet distince în termeni de SERP – monitorizarea constantă a statisticilor îți oferă o înțelegere extensivă asupra tendințelor.
Distribuția exactă a link-urilor ok/suspecte/nenaturale este în special folositoare în contextul monitorizării fluctuațiilor și a tendințelor. Vezi ce fac bine competitorii tăi (sau foarte rău) și monitorizează-le practicile, pentru a înțelege care sunt strategiile din spatele tacticilor și a le împrumuta apoi pe cele care te avantajează.
Înțelege Strategiile Competitorilor
9. Analiza De Conținut A Strategiei Competitorilor Iti Imbunătățește Campaniile De Marketing
Oricui îi dă o stare de bine sentimentul descoperirii unui text pe un blog care are o performanță spectaculosă – îți stimulează instant creativitatea și este un bun punct de plecare atunci când vrei să decizi care ar trebui să fie următorul tău blog post. Folosind modulul nostru de Vizibilitate a conținutului menționat în a doua strategie din listă, identificarea facilă a oportunităților creative nu mai reprezintă o problemă.
Observarea imaginii de ansamblu a ceea ce funcționează și ceea ce nu în termeni de distribuire în social media îți permite să înțelegi 3 lucruri importante:
- Ce îi interesează cel mai mult pe cititori, metrică pe care o traducem în disponibilitatea lor de a se întoarce pentru mai mult conținut similar atunci când le livrezi informații acționabile de mai multe ori la rând;
- Ceea ce cititorii cred că este de interes pentru nișa în care activează, adică o oportunitate pentru tine de a-ți crește exponențial interacțiunile din social media, presupunând că audiența ta cunoaște preferințele contactelor proxime;
- Idei de dezvoltare de marketing pe care le poți împrumuta de la competitorii tăi și implementa în propriul website, incluzând stilul general al textelor în cauză.
10. Content Marketing – Monitorizează Evoluția Social Media A Conținutului Competitorilor Tai
În afară de asumarea unei perspective corecte, contextualizarea corectă a conținutului poate fi, de asemenea, de folos. Nu trebuie să fii un mamut al industriei ca să realizezi că nu există o metodă simplă de a anticipa succesul sau eșecul campaniilor pe care le desfășori.
„Cu toții pățim asta la un moment dat, de obicei atunci când devine frustrant cum o abordare în profunzime a unui subiect are 5 distribuiri pe Facebook, în timp ce articolul superficial de mai puțin de 1500 de cuvinte al competitorilor a cucerit internetul. Contextul contează.”
Descoperirea tipului de conținut care a avut succes recent îți oferă cunoștințe care să înrădăcineze ideile de marketing într-o tendință atât de volatilă – ceea ce nu vine foarte ușor, de regulă.
11. Content Marketing – Monitorizează Conținut Topical Proaspat In Nișă Si Creează Conținut Mai Bun
În afara monitorizării mențiunilor web pentru diferite cuvinte cheie, poți căuta conținut topical nou – nu pentru că nu ai avea deja cele mai bune idei pentru articole de succes, ci pentru că BrandMentions îți pune la dispoziție datele cele mai proaspete într-o manieră intuitivă.
Ar fi păcat să ratezi o oportunitate de a trata ceva exclusiv și de a crea un blogpost atemporal, care să aibă parte de interacțiune în social media și la 3 ani după data publicării.
„Această înțelegere topicală poate fi folosită în crearea unui road map creativ care să îți aducă succes, urmărind ultimele tendințe.”
12. Urmărește Viteza Website-ului Competitorului Pentru A Iti imbunătăți Rank-urile
Web design-ul atârnă foarte greu în experiența utilizatorului și întotdeauna are ultimul cuvânt când există o similaritate puternică între două servicii, iar unul dintre ele este mai bine optimizat pentru mobil. Să nu uităm de practicalitate.
Datele tehnice, precum viteza de încărcare și indicele de viteză, sunt mult mai importante atunci când vine vorba despre construcția loialității clientului sau cititorului. WebPageTest este un instrument foarte eficient pentru monitorizarea performanței unui website.
Dacă website-ul tău arată atractiv, cititorii nu vor fi tentați să îl închidă, ceea ce ar explica un bounce rate bun. Dar când vine vorba despre întreaga experiență ca proces, viteza website-ului are un rol decisiv.
13. Inteligență competitivă – Spionează Tehnologiile Folosite De Site-urile Competitorilor
Există platforme care te ajută să urmărești argumentele tehnice din spatele site-urilor populare și de succes din industrie. Identifică diferențele și poți rezolva un număr semnificativ de întrebări pe care ți le pui în legătură cu experiența utilizatorilor și funcționalitatea paginii web.
Ştiu că ţi-ar plăcea să fii mereu la curent cu factorii care aduc succesul în jurul tău, fiindcă aceștia au o importanță covârșitoare în termeni de inteligență competitivă. BuiltWith te poate ajuta cu această problemă.
Demascarea strategiilor competitorilor tăi poate transforma diferite idei bune într-o formulă integral îmbunătățită care va răspunde cel mai bine nevoilor audienței tale.
14. Verifică Tendința De Primire De Link-uri Noi A Competitorilor Pentru A Ințelege Cel Mai bine Evoluția Afacerii
La fel de relevantă ca informarea asupra noilor mențiuni în construirea unei strategii sustenabile este să fii informat asupra noilor domenii sursă de la care competitorii primesc link-uri recent, pentru detectarea, la timp, de oportunități care să susțină demersurile strategiei de marketing.
Site Explorer te ajută să îți formezi o imagine clară asupra profilului tău de link-uri, în doar câteva secunde, pentru ca, mai departe, să creezi conținut care este topical conex și mai în profunzime, iar apoi, să contactezi editorii site-urilor care au cea mai bună autoritate. Știind care editori sunt dispuși să distribuie subiecte din nișa ta, îţi conturezi perspectiva pe care să o asumi și îți crește șansele de a primi link-uri de calitate.
Construcția de link-uri te ajută să îți îmbunătățești imaginea în termeni de SERP, motiv pentru care o situație lunară a domeniilor sursă este benefică în termeni de monitorizare a performanței și a demistificării strategiilor competitorilor tăi. Acest ultim uz al identificării de domenii de referință noi care linkează către competitorii tăi este acela de a găsi oportunitățile care nu sunt acoperite în nișă și poate chiar și câteva idei de influenceri pe care să îi contactezi.
„Mai mult decât atât, această strategie poate transforma eforturile tale de marketing de a primi link-uri din abordarea non-direcțională concentrată pe rezultate cantitative într-o abordare direcțională, calitativă, concentrată pe obținerea de link-uri din partea unor domenii sursă performante, cu autoritate înaltă.”
15. Spionează Tendința De Trafic A Competitorilor Si Ințelege Nivelul Real Al Performanței Lor
Creșterea traficului în sine este foarte profitabilă, pentru că o poți folosi pentru a compara conținutul cu performanța traficului, înțelegând bine ceea ce funcționează în termeni de subiecte de abordat în industrie.
În plus, capacitatea de a compara performanța îți dă posibilitatea de a corela strategiile pe care le aplici cu tendințele din industrie, poziționându-te obiectiv, în timp ce indirect primești detalii despre strategiile care convertesc cel mai bine. Alexa te ajută să îți monitorizezi rank-urile și audiența, afișându-ți totodată tendințele comparativ cu poziția globală.
16. Verifică Sursele De Trafic Ale Competitorilor
Nu doar cititorii și distribuirile în social media contribuie la popularitatea unui site. Dacă am stabilit deja că informația contextualizată este cea care contează cel mai mult, atunci sursele din care vine traficul sunt cruciale atunci când faci eforturi de a înțelege ce mișcări strategice trebuie să dezvolți.
„De exemplu, dacă bloggerii din industria în care activezi par să distribuie conținut topical conex și sunt deschiși în legătură cu practicile pe care le folosesc, vei dori să-i abordezi – asta îți va da o rată pozitivă de interacțiune, atât pe web cât și în social media.”
Dar dacă unii competitori sunt citați de presă des și par să facă eforturi de PR vizibile în zona aceea, fiind citați de surse cu autoritate foarte înaltă și având rank-uri satisfăcătoare datorită acestei strategii, poate vei dori să te aliniezi acelui standard.
Desigur, acest tip de strategie îți oferă inteligență competitivă și tratează comparativ tacticile tale cu practicile de succes. Dacă, de exemplu, competitorii tăi au mulți cititori provenind din newsletter, poate ar trebui să te conformezi și tu. SimilarWeb este o alternativă a Alexa, dar poate fi folosită complementar ca resursă atunci când vine vorba despre performanța generală a unui website și a surselor sale.
17. Urmărește Comportamentul De PPC (plata per click) Al Competitorilor
Descoperă strategiile de plată per click a infuencerilor din nișă pentru a înțelege care sunt cuvintele cheie care funcționează cel mai bine. Restul depinde de felul în care decizi să folosești informația. Însă nu îţi recomand să copiezi strategia concurenţei pentru propria implementare de PPC, ci să creezi o strategie complementară, în funcţie de poziția pe care te afli.
De exemplu, dacă nu rankezi bine, poate ar trebui să încerci să te muți către cuvinte cheie mai populare. Dacă deja te afli în top în industrie, poate este mai inspirat să eviți asocierea care poate produce canibalizare, evitând și unele cuvinte cheie care pot să-ți fure din propria notorietate pe web.
18. Analizeaza Cuvintele Cheie Organice Ale Competitorilor
Spre deosebire de cuvintele cheie plătite, rank-ul organic vorbește de la sine despre strategiile de construcție de link-uri și de conținut ale concurenței tale. Identificarea cuvintelor cheie și a competitorilor în mod separat te ajută să monitorizezi maniera în care fiecare dintre ei evoluează în nișă.
SEMrush este un instrument care te va ajuta: este esențial să nu încerci să sari etape în strategia promoțională și să consulți piața pentru o imagine de ansamblu a performanței competitorilor și a argumentelor care o justifică, pentru a putea să folosești informațiile în avantajul tău.
19. Monitorizează Indexarea Website-ului Competitorilor
Monitorizarea felului în care website-ul tău este indexat îți permite să înțelegi ce conținut te ajută cel mai mult și să îți îmbunătățești atât performanța de pe pagină cât și cea dinafara paginii pentru a câștiga popularitate în SERP. Desigur, vei ști și care pagini sunt indexate și care nu.
Caută-ți website-ul pe Google și vezi câte rezultate îți sunt returnate. Asta s-ar putea să nu pară suficient de clar până nu compari performanța ta cu cea a competitorilor, folosindu-te de aceeași metodă. Chiar dacă indexarea paginilor urmărește un algoritm complex, incluzând o hartă a website-ului, semne de carte și conținut dinafara site-ului, spionajul asupra performanțelor comparativ te va ajuta să îți crești calitatea rezultatelor.
De exemplu, conținutul de pe blog este crawl-at mai des decât un website static. Poate că un competitor publicând un post despre noile produse sau servicii de pe website care linkează către site-ul în cauză, te va ajuta să înțelegi că poți aplica aceeaşi strategie pentru a ajuta crawlerul să găsească mai repede și mai eficient conținut.
„Despre Noi și Contact sunt pagini care încep să fie mai comprehensive și mai centrate pe consumator, pe măsură ce motoarele de căutare găsesc mai relevantă informația care folosește utilizatorilor, astfel influențând maniera în care website-ul tău va fi crawl-at și indexat.”
20. Monitorizează Strategiile De A/B Testing A Competitorilor Pe Prețuri Pentru A Ințelege Ce Funcționează Mai Bine Pentru Ei
Nu ai întotdeauna nevoie de o pipă, o pălărie retro și un pardesiu lung ca să fii un bun detectiv. De obicei, este la îndemâna simțului comun iar dedicarea te ajută să îţi îndeplinești obiectivul. Desigur, și capacitatea de a nu grăbi procesul către o concluzie. Am menționat mai sus că ar trebui să ne ferim de concluzii pripite, ele putând fi semnul unei analize superficiale.
„În schimb, monitorizează toate aspectele afacerii competitorilor și vei câștiga inteligență competitivă care să te ajute să le întreci rezultatele.”
De exemplu, prețurile pe care competitorii le practică online pot întotdeauna să îți ofere o imagine bună a strategiei pe care ar trebui să o practici și tu. Dacă și-au crescut prețurile, poate este momentul să le faci un discount următorilor 100 de consumatori. Fii agil!
Folosirea unui crawler dedicat te poate ajuta să fii mai specific și mai analitic când vine vorba de cele mai recente și exhaustive pagini web. Deși folosirea crawlerelor motoarelor de căutare poate să îți aducă date folositoare, datele de finețe din anumite nișe sunt mai precise atunci când ne orientăm către detalii în abordarea pe care o încercăm.
21. Rămâi In Top Monitorizând Paginile De Facebook Ale Competitorilor
Informațiile despre progresul în social media te pot ajuta să monetizezi investițiile în content marketing.
De la postat la orele corespunzătoare la distribuirea exclusivă a conținutului cu care audiența ta va interacționa, tot ce vrei să știi despre performanța pe Facebook se află în monitorizarea paginilor competitorilor, oricând crezi că strategiile lor îți pot divulga ceva folositor în construirea unei afaceri de succes.
„Adițional, poți compara diferite performanțe pe Facebook ale competitorilor, relaționându-le cu o sumă de motive pentru care progresul vizibilității lor arată într-un anume fel.”
Dacă pagina ta de Facebook are mai mult de 100 de like-uri, le poți selecta alături de cele ale concurenţilor și vizualiza statistici comparative ale performanței paginilor într-un interval de timp la alegere.
Rata succesului poate fi asociată cu posturile pe care le-au distribuit în intervalul de timp de referință. Corelarea acestor două seturi de date poate reprezenta o sursă proaspătă de idei pentru promovare strategică.
22. Monitorizează Followerii De Pe Twitter Pentru A Ințelege Strategia De Promovare Specifică
La fel de relevantă ca monitorizarea paginilor de Facebook ale competitorilor este cea a performanței pe Twitter – desigur, aceasta poate varia de la o industrie la alta și de la o zonă georgafică la alta.
Depinzând de nișă, poți chiar folosi performanța unui website pe Twitter mai mult decât cea de pe Facebook, în unele nișe fiind mai preferat Twitter ca și canal de networking. Dintr-o perspectivă de marketing, acolo se întâmplă cele mai interesante conversații.
Followerwonk te ajută să monitorizezi performanța social media într-un interval de timp la alegere, permițându-ți totodată să monitorizezi evoluția competitorilor în termeni de followeri.
23. Urmărește Vizitatorii Si Abonații Canalelor De YouTube Ale Competitorilor
Cum am adresat potențialele probleme de pe diferite platforme, este necesar să discutăm și despre YouTube.
Indiferent dacă ai un canal prin care transmiți tutoriale sau dacă întreaga ta afacere are la bază platforma YouTube, ar trebui să monitoriezi constant performanța competitorilor.
Monitorizează evoluția lor zilnică și înțelege în profunzime motivele din spatele succesului lor – și, poate, astfel vei primi un impuls pentru a le implementa și tu.
ChannelMeter îți oferă analiză Youtube pentru diferite tipuri de performanță, de la vizualizări cumulate până la numărul de abonamente și evoluția zilnică a unui canal. Compararea performanțelor canalelor îți oferă informații pragmatice despre ce funcționează cel mai bine în nișa ta.
24. Studiază Istoricul Vizibilității SEO A Competitorilor Si Ințelege Tendințele Lor De Creștere
Cea mai folositoare caracteristică a acestui widget este aceea de a putea înțelege strategiile pe care competitorii le aplicau în trecut.
„Asocierea performanței cu tacticile te poate ajuta să înțelegi ce funcționează și ce nu și, desigur, să stabilești care factori au fost temporari și care permanenți.”
După asta, încercarea unor pași complementari care ar funcționa împreună cu planurile tale te poate ajuta să îți crești vizibilitatea și rezultatele de marketing.
Metrica de SEO Visibility măsoară performanța unui website din ultimii doi ani, ceea ce o transformă într- o diagramă foarte puternică atunci când ești tentat să înțelegi fluctuațiile competitiorilor împreună cu strategiile pe care le foloseau la momentele respective.
Rezultatele acestei diagrame lucrează perfect împreună cu Wayback Machine, suprapunând conținutul cu strategiile de obținere a link-urilor și cu cele de marketing folosite de competitori, împreună cu rezultatele asociate.
Învinge-ți Competitorii La Propriul Lor Joc
25. Dominează-ți Nișa Prin Rularea De Audituri de Vizibilitate SEO
Nu este recomandat să prioritizezi strategiile de marketing în detrimentul conținutului, indiferent cât de specific dorești să îți poziționezi brandul pe piață. Este preferabil să știi performanța fiecărui competitor din nișă înainte de crearea unei strategii de marketing, pentru a-ți păstra un punct de vedere critic asupra planurilor pe care dorești să le implementezi.
După cum poți observa mai sus, în comparația site-urilor în nișa de cauciucuri din UK, descoperirea performanței competitorilor direcți și indirecți te ajută să construiești strategii pragmatice care să îți crească performanța pe web.
„Este imposibil să fii în topul nișei când nu ai descoperit legăturile care dictează cine sunt influencerii.”
26. Identifică Strategiile De Creștere Si De Obținere De Link-uri Folosind Tehnici Avansate de Monitorizare a Backlink-urilor
Mecanismul rank-urilor de bazează, printre altele, pe capacitatea de a identifica ce funcționează în termeni de obținere de link-uri – un profil natural cu distribuiri în social media și autoritate bună nu crește în copaci.
De aceea compararea permanentă de ajută să înțelegi ce strategii excentrice și neconvenționale sunt folosite în funcție de obiectivele de marketing. Așa cum am menționat mai sus, atunci când primești link-uri de la bloguri vei avea, de obicei, o rată destul de mare de implicare și interacțiune cu brandul în social media, ceea ce poți analiza ulterior în modulul nostru de Analiză Backlink-uri.
În mod clar nu există o regulă universală sau o rețetă fără greș, dar câteva abordări funcționează mai bine decât altele.
27. Strategie Avansată De Auditare A Intregii Nișe Pentru Descoperirea Planurilor De Content Marketing
„Relativitatea funcționează în fizică, iubire și copywriting deopotrivă.”
Premisa ta din social media ar trebui întotdeauna să fie flexibilitatea, până în punctul în care conținutul este aproape exclusiv livrat ca să corespundă intereselor cititorilor, la orele de vârf, când ei sunt cei mai activi și, desigur, spre identificarea modelelor de interacțiune.
Nu este imposibil să înțelegi niște tendințe generale și să încerci să le folosești în propriul avantaj.
Acest articol este preluat oficial de pe blogul CognitiveSEO.
Concluzie
Nu există o metodă ușoară de a avea succes online și alternativele nu sunt clare, ca în matematică, pentru că – spre deosebire de matematică – un model nu este niciodată definit obiectiv când vine vorba de tendințe din social media. Este observat empiric și comparat cu multe criterii care sprijină teoriile comportamentului audienței.
Care este sursa ta de inspirație când vine vorba despre cunoștințe de la competitori?
- Concurs pe Facebook – Sfaturi si idei pentru o strategie de succes - aprilie 22, 2019
- Mituri despre SEO, Optimizare si Link Building - martie 20, 2019
- Cum atragi backlink-uri tari pe nisele „plictisitoare” - februarie 19, 2019
Excelent articol, Cosmin, ai cuprins cam toate strategiile de spionare a competitiei! As mai adauga poate observarea evenimentelor la care principalii competitori sunt prezenti, fie in calitate de sponsori / parteneri, fie in calitate de speakeri. Astfel de evenimente pot fi o sursa buna de leaduri si sunt foarte utile pentru brand awareness. Ca incepator, e important sa observi si modul in care competitorii tai se promoveaza offline. Iar ca si tool pentru monitorizarea preturilor competitorilor as mentiona Prysinc (prysinc.com), e usor de folosit si au o echipa de suport foarte faina.